Kremering

Jag omhändertar de praktiska detaljerna om du väljer att låta ditt djur kremera (det kan dock finnas undantag vid stora hundar). Innan besöket har vi gått igenom vilka önskemål du har omkring kremeringen, så allt är bestämt och vi kan koncentrera oss om uppgiften.

Jag har samarbete med Cremit AB i Hässleholm som är ett litet familjeföretag. De har en minneslund som du gärna får besöka alla dagar och tider året runt. Du har även möjlighet att själv köra dit ditt djur efter avlivningen, dock endast efter förutgående bokning. Cremit har inte möjlighet för drop-in.

Du kan välja mellan allmän eller separat kremering för ditt djur. Vid allmän kremering sprids askan på minneslunden i Hässleholm.

Väljer du separat kremering föregår detta i en ugn enbart med detta syfte och endast ett djur kremeras åt gången. Det finns noggranna protokoll för detta och jag har märkt djuret på ett speciellt vis, så inga misstag kan förekomma. Efter ca 2 veckor kan du ha askan hemma igen. Hur du får hem askan bestämmer vi på förhand, det finns olika alternativ för detta.

I priset på kremeringen ingår en vit pappurna som är lätt komposterbar. Den har löstagbart lock och lämpar sig därför om man t.ex. vill sprida askan på något bra ställe.

Vill man ha en mer beständig urna har jag 3 standardurnor för detta syfte. 2 vita i olika storlekar och en träfärgad som anpassas i djurets storlek på krematoriet som bilderna till höger visar. Obs! Önskar du gravyr, beställs detta separat, mina standardurnor är helt vita. Fast pris för dessa urnor är 400kr exkl. moms (katt, hund max 7 kg) 500kr exkl. moms (hund 7-45 kg) eller 400kr exkl. moms (träurna, oavsett storlek).

Önskar du andra alternativ på urnor, gravyr eller blott mer information hänvisar jag till Cremits hemsida: www.cremit.se, dock sker kontakten i första hand genom mig.

 

 

Mina urnor