Om KaLiVet

Ett genuint djurintresse från barnsben och senare även ett medicinskt intresse ledde vägen spikrakt till veterinärutbildningen som genomfördes 1998. Sedan dess har jag arbetat med många olika aspekter inom veterinäryrket bland annat som klinisk verksam med smådjur, länsveterinär med inriktning på djurskydd och vilt, vetenskaplig kommunikatör på Royal Canin samt olika tjänster inom läkemedelsindustrin. Jag har även genomgått kurs i viltrehabilitering och har stort intresse för detta.

Förutom under ett par arbetsamma år på veterinärutbildningen har jag aldrig varit utan djur, alla möjliga och omöjliga arter har funnits i hemmet, alla älskade i olika grader beroende på min ålder, livssituation och djurets art. Glädjen över livet med dem har avslutats med sorg i varierande grad över att mista dem igen. Vi vet att dagen kommer men skjuter på tanken och gläds i stället över att ha världens absolut bästa familjemedlem. Jag har själv varit med om att mista mina bästa fyrbenta vänner många gånger och jag upplever att det inte blir lättare med åren. Varje individ blir svårare att ersätta och man uppskattar dem man har i hemmet så mycket mer. Tursamt nog finns det ytterligare plats i hjärtat att skapa rum för nya individer – och således blir det nya livscykler i hemmet. Idag består min lilla flock av två flatcoated retrievertikar som följer med mig nästan överallt och en härlig svart katt som håller markställningarna på tomten. Mina djur är en stor del av mitt liv.

Det kan finnas olika orsaker till att man vill ha en avlivning i hemmet. Orsakerna är individuella och alla är helt acceptabla. Jag erbjuder att inom praktiska gränser försöka skräddarsy upplevelsen efter individuella önskemål och vi har därför ett samtal innan hur vi ska gå till väga.
Jag har möjlighet att utföra avlivning på hund, katt och smådjur (ej reptiler) här i mitt hem i Klippan och i cirka 1 timmes omkrets härifrån.